Oefening baart kunst. Maar dan moet je wel de juiste dingen oefenen. Hoe train je het meest effectief en hoe combineer je dat zoveel mogelijk met plezier.

Stap voor stap lerentrainer sociaal

We hebben het voetbal zoveel als mogelijk ontleed. Zoals te lezen is in onze Visie & Leerlijn zijn er veel facetten van het voetbal te leren.

Maar alleen aanleren is niet genoeg. Een beweging bijvoorbeeld snappen en na kunnen doen is nog heel iets anders dan deze beweging in de wedstrijd onder volle weerstand succesvol uitvoeren.

We leren bewegingen dus niet alleen aan maar oefenen deze ook veelvuldig zodat de beweging automatisch uit het lichaam vloeit. Daarnaast leren we je wanneer je deze beweging allemaal kunt gebruiken. We kunnen kiezen uit zeer veel verschillende bewegingen maar als eerste leren we de meest effectieve bewegingen uit en we beginnen met de makkelijkst uit te voeren bewegingen. Daarna gaan we stap voor stap verder.

speedladderLichtvoetigheid en Coördinatie

Maar voor het succesvol uitvoeren van een passeerbeweging is ook lichtvoetigheid nodig. Voor het winnen van een duel moet je ook snel de bal weg kunnen nemen en weg kunnen draaien. Voor het voorkomen van een duel is een schijnbeweging in veel gevallen al genoeg. Allemaal kleine stapjes, details die ervoor zorgen dat je de 1 tegen 1 kunt domineren.

Ook in deze groep kiezen we de meest effectieve bewegingen en trainen we stapsgewijs naar steeds moeilijker uitvoerbare bewegingen.

Veel variatie in de oefeningen

De totale trainingen duren 75 minuten. De oefeningen duren gemiddeld 10-15 minuten zodat we veel afwisseling kunnen bieden. Ook is er ruimte voor de door iedereen zo geliefde partijtjes.

Maar ook achter de partijvormen zit altijd een idee zodat we de geleerde zaken daarin terug kunnen laten komen.

De trainingen zijn een zorgvuldige mix van nieuwe leerstof, herhalingen en spel.
Stap voor stap worden de spelers vaardiger getraind.

Natuurlijk kijken we hierbij constant naar het niveau van de verschillende spelers. Loopt een speler achter dan laten we hem/haar extra oefenen. Loopt een speler voor dan dagen we hem uit met extra details of extra stof.

We hebben al zeer gevarieerde oefenstof in het programma maar we zijn door jarenlange ervaring altijd in staat naar gelang de situatie onze oefenstof aan te passen of andere vormen aan te bieden.

Trainen bij RS Voetbalschool is dan ook nooit saai en je wordt er snel beter van.